Könyvespolc másképp - a legjobb virtuális ajánlók 27. rész

Régóta töltöm már szabadidőmet olvasással, könyvtárosként pedig én is személyes szívügyemnek érzem az olvasás népszerűsítését. A járványhelyzet miatt könyvtárunk is zárva tart a kormányrendelet értelmében. Arra gondoltunk, szeretnénk kicsit elviselhetőbbé tenni az otthonlétet olvasóink számára, ezért sorozatot indítanánk olyan emberekről, akik sokat tesznek az olvasás népszerűsítése érdekében. Bejegyzéseik, cikkeik, videóik kikapcsolódást nyújthatnak a bezártságban. Hetente két-két bloggert/vloggert mutatunk be, a bejegyzések pedig minden héten kedden és csütörtökön kerülnek majd fel honlapunkra. 

Alexa nagymamája magyar tanár és sok időt töltött nála gyerekkorában. Első olvasmányélménye is hozzá köthető: amíg nagymamája főzött, Alexa mesekönyvekből olvasott fel neki.

A könyvek műfaját illetően az ifjúsági és romantikus kötetek teszik ki olvasási 80-90%-át, azonban már próbál a komfortzónáján kívül eső könyvekkel is próbálkozni. A horror viszont egyáltalán nem az ő műfaja.

A blogolást olyan indíttatásból kezdte el, hogy szükségét érezte egy olyan platformnak, ahol összegyűjtheti, miket olvas, és mit gondol azokról a kötetekről, amiket elolvasott. Valamint úgy gondolta, érdekes lesz visszanéznie néhány év múlva, mennyit is fejlődött az írás terén.

Blogját 2014 novemberében indította útjára. Ekkor még úgy gondolta, hogy majdnem minden nap posztolnia kell, valamint, hogy blogja csak akkor jó, ha sokan követik bejegyzéseit. Éveknek kellett eltelnie ahhoz, hogy csak a blogolás öröméért írjon, és ne legyen lelkiismeretfurdalása, ha ritkábban születnek bejegyzései.

Hamarabb volt Facebook oldala, mint blogja. Előbbi Írások, irodalmi kincsek tárháza néven fut, ezt viszont blog névnek túlságosan hosszúnak találta, így lerövidítette, s lett belőle Írásaim tárháza.

2013-ban használta először a Hikari álnevet, először csak azért mert tetszett neki. De aztán a Facebook oldalhoz és a bloghoz is szüksége lett egy névre, így nem is volt kérdés, hogy ezt fogja használni. A bloghoz kevésnek érezte a Hikarit, így hozzácsapta a nevének monogramját is. Itt már szerepet játszott a jelentés is számára, hiszen a keresztneve azt jelenti, harcrakész, embereket oltalmazó, a japán név pedig fényt jelent. Tetszett neki, hogy mennyire illik egymáshoz jelentésileg, és nem utolsó szempont számára, hogy jól is hangzott. Tehát így lett Alexából K. A. Hikari.

Alexa együttműködik néhány kiadóval, akiket Ő keresett meg. Többek közt a Könyvmolyképző kiadó, a XXI. század kiadó, az Athenaeum kiadó és az Álomgyár kiadó biztosított már többször is számára recenziós példányokat.

Bár még nem adódott lehetősége közönségtalálkozóra, ha lenne ilyen felkérése, szívesen igent mondana rá.

Hétköznapjait szociálpedagógiai szakon tölti az egyetemen. Szabadidejét is nagyon aktívan tölti: regényt, novellát, verset ír, handbikeozik (ez egy speciális kézzel hajtható bicikli), több hónapja már a városa menhelyén önkéntes sétáltató is. Emellett ápolja a kapcsolatot a családjával és a barátaival, illetve örül, hogy egy nagyon aranyos kutyus gazdája lehet már több éve.

 

Írásaim tárháza blog: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/

Írásaim tárháza blog Facebook oldal: https://www.facebook.com/irasaimtarhaza/

Írásaim tárháza blog Instagram oldal: https://www.instagram.com/hikari_ajanlasaval/

please do NOT follow this link