Tavasz 2020 - Pályázat általános és középiskolásoknak

Fotó: MKKE

 

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése pályázatot hirdet általános és középiskolás diákok számára. A cél az, hogy "megörökítsük és megőrizzük a jövő számára  ezeket a rendkívüli helyzetben született alkotásokat". A pályázatra nevezni lehet verssel, novellával, rajzzal, fotóval, videóval, az a fontos, hogy általános és középiskolás diákok készítsék ezen a tavaszon.

A beküldési határidő: 2020. május 31.

További részletek az alábbi kiírásban:

"Kedves Diákok!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése TAVASZ 2020 címmel alkotói pályázatot hirdet általános és középiskolai fiatalok számára.
 
Ez a tavasz nem olyan, mint a többi volt. Nem járhattok iskolába, elmaradnak az edzések, szakkörök, kötetlen összejövetelek. Barátaitokkal, rokonaitokkal sem találkozhattok személyesen. A szűkebb család tagjaival, szüleitekkel, testvéreitekkel összezárva telnek a napok.
 
Kérjük, ha kedvetek és időtök van, küldjétek el nekünk rajzaitokat, festményeiteket, fotóitokat, rövid (maximum 3 perces) videóitokat, verseiteket vagy novelláitokat. Fontos, hogy minden mű idén tavasszal készüljön.
 
A beküldési határidő: 2020. május 31.
 
A beérkezett pályaműveket neves művészekből, írókból, költőkből álló szakmai zsűri fogja elbírálni. A legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk, az irodalmi műveket közöljük a média platformjain és nyomtatásban is megjelentetjük. A legügyesebb kreációk szerzői értékes könyvcsomagban is részesülnek.
 
Az ünnepélyes eredményhirdetést és találkozót a veszélyhelyzet feloldását követő első könyvünnepen rendezzük meg. Reményeink szerint 2020 őszén.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a hatályos adatvédelmi szabályokat és a szerzői jogra vonatkozó előírásokat betartja. Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be.
 
Várjuk a 2020 tavaszán született műveket.
Tudjátok, EZ A TAVASZ NEM OLYAN, MINT A TÖBBI VOLT.
 
Alkotásaitokat a  tavasz2020@mkke.hu e-mail-címre küldjétek el. A verset, novellát, videó linkjét e-mailben vagy mellékletként, a rajzot és más képet csatolt fotóként. Írjátok meg életkorotokat, lakóhelyeteket és azt az e-mail-címet, ahol elérhetünk benneteket.
 
Üdvözlettel, a magyar könyvkiadók és könyvterjesztők közössége nevében
 
 
Gál Katalin
az MKKE elnöke "

 

Forrás: https://mkke.hu/hirek_esemenyek/tavasz_2020_palyazat_altalanos_es_kozepiskolasoknak

please do NOT follow this link