Nyári programok a könyvtárban

Szűkebb nyitva tartással, de gazdag programkínálattal várja nyáron a lakosságot a Krúdy Gyula Városi Könyvtár

A nyári hónapok alatt is érdemes ellátogatni a könyvtárba, hiszen a megszokott szolgáltatás mellett több érdekes és hasznos programra van lehetőség az intézményben. Budai László könyvtárvezető megkeresésünkre elmondta, három pályázati program is indult a közelmúltban.

- A több mint egy évtizede, gyermekkönyvtárosunk, György Judit ötletével és szervezésésével működő Olvasólámpa pályázat idén június elején indult az általános iskolás korú gyermekeket megcélozva. Megadott könyveket kell elolvasni és ehhez kapcsolódóanm kérdéseket megválaszolni, amelyhez az interneten folyamatosan lehet kapcsolódni, egészen a verseny novemberi zárásáig.

Nemsokára véget ér a Tudásod a jövőd elnevezésű pályázat keretében zajló informatikai tanfolyam, ám hamarosan indulnak az újak: angol újrakezdő és német küszöbszint. Ezenkívül más helyszínen külső együttműködővel is kezdődnek nyelvi tanfolyamok, ezekhez mentoraink (segítők) köreműködésével kapcsolódunk - részletezte a lehetőségeket Budai László, aki örömmel említette meg, hogy a tehetségfejlesztés is előtérbe került.

A könyvtár januárban csatalkozott az országos tehetségpont-hálózathoz, létrehozva a Winkler Márton Tehetségpontot Molnárné dr. László Andrea tehetségfejlesztési szakértővel együttműködve. Ehhez kapcsolódóan a Gazdagító programpárok című pályázat keretén belül már lezajlott egy foglalkozás, amelyen a nyelvtudomány területén szerezhettek ismereteket játékosan a bekapcsolódó iskolások. A következő téma az érdekesnek ígérkező családfakutatás lesz.

Gágó Anita

Forrás: Várpalotai Hírek, 2013. július 10.

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link