A neten ismerték meg a térséget

Várpalota és környéke épített és természetes örökségét szerette volna jobban megismertetni az érdeklődőkkel a nemrég zárult online helyismereti vetélkedő.

A palotai Krúdy Gyula Városi Könyvtár által januárban indított verseny rendhagyó módon az interneten, azon belül is az intézmény Facebook oldalán zajlott. A játék során négy héten keresztül mindennap feltettek egy-egy helyismereti témájú kérdést Várpalotával, illetve a kistérséggel kapcsolatban. Szobrokat és klasszikus épületeket éppúgy fel kellett ismerniük a vállalkozó kedvűeknek, mint például az inotai halomsírokat.
 
A verseny eredményhirdetését a közelmúltban tartották a Pétfürdői Közösségi Ház és Könyvtárban, ahol Budai László könyvtárvezető köszöntőjét követően Volekné Temesi Zsuzsanna ismertette a helyismereti vetélkedő kérdéseit, s beszélt a nehézségekről, tapasztalatokról. Azonos pontszámok miatt mindhárom dobogós helyre többen is "felállhattak", a legjobbak értékes helytörténeti könyveket vehettek át. Az első helyen egyébként Mórocz István, Móroczné Györgyi, Varga Marietta és Vikol Csilla végzett.
 
Az eredményhirdetést követően Klausz Melinda, a Pannon Egyetem gazdaságtudományi karának marketingvezetője tartott előadást az internetes közösségi hálózatok lehetőségeiről.

Szabó Péter Dániel

Napló, 2012. március 6.

http://www.naplo-online.hu/helyi_kiadasok-varpalota/20120305_helyismertei_vetelkedo

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link