Kulturális Örökség Napjai Várpalotán

Szeretettel várják a kultúra kedvelőit a Thury-várba, a Zichy kápolna megtekintésére, egyházzenei koncertre a Kulturális Örökség Napjai alkalmából, valamint egy sétára az Inota-patak mentén, ahol hajdan számos vízimalom működött.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is várjuk a kultúra és a várak kedvelőit a Thury-várba a Kulturális Örökség Napja alkalmából!

Szeptember 20-án 16:00-kor nyílik meg Szabó Vladimír pannók kiállítása a Márványteremben, melyre ezúton is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Szeptember 21-én és 22-én is egy-egy tárlatvezetéssel egybekötött ingyenes várbejáráson vehetnek részt a látogatók. A séta 16:00-kor kezdődik mind a két napon. Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy az ingyenes várlátogatás is csak erre az időpontra vonatkozik! A 10:00-16:00 óra közötti hivatalos látogatási időben a vár továbbra is csak belépőjegy váltása ellenében tekinthető meg.

Szeptember 21-én, este 18:00 órától pedig egy Egyházzenei hangversenyre invitáljuk az érdeklődőket, melynek a Várpalota-Inotán található Szent István király katolikus templom ad otthont. A hallgatóság az Arcus Régizene Együttes (Zsolna - Zilina) hangversenyét hallhatja, melynek művészeti vezetője Marosz Diána.

Szeptember 21-én és 22-én a Várpalotai római katolikus temető alsó részében található Zichy kápolnához is egy-egy sétát szervezünk, melynek kiindulási pontja a Thury-vár. Indulás időpontja: 17:00 óra

Forrás: Thury-vár (Szindbád Nonprofit Kft.) honlapja: >>>

**********

A várpalotai Városszépítő és Védő Egyesület idén is szeretettel hívja és várja az érdeklődő városlakókat a Kulturális Örökség Napjához kapcsolódó rendezvényére:

Program: kb. 3-4 km-es túra az Inota-patak mentén, ahol hajdan számos vízimalom állt. Sajnos ma már csak néhány malom romját és átalakított épületét szemlélhetjük meg. Utunk során érintünk egy kis vízesést és egy forrásra épült szép kutat.

A túra végén a Faluházban (Radnóti u. 42.) megtekintünk egy fotókiállítást Inota régmúltjáról.
Baráti beszélgetés némi harapni- és innivaló mellett
Túravezető: Gerebicsné Barna Gabriella tanító, helytörténész
Időpont: 2013. szeptember 21. szombat 15:30
Találkozó: Inota faluban, a Faluház előtt

JÖJJÖN EL ÖN IS, ISMERJE MEG KÖZELEBBRŐL LAKÓHELYÜNK ÉPÍTETT ÖRÖKSÉGEIT!

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link