Írisz Olvasókör

Biblioterápiás foglalkozás

Az Írisz Olvasókör következő foglalkozására 2012. november 21-én (szerdán) 17 órakor kerül sor. Ez az alkalom egy kicsit rendhagyó lesz, mert nem a megszokott módon fogunk beszélgetni az éppen aktuális kedvenc olvasmányainkról, hanem jó hangulatú "irányított" beszélgetés keretében egy "meglepetés" művet fogunk megközelíteni sokféle szempontból.

Vendégünk lesz Seresné Zsidai Borbála (az Inotai Tagiskola könyvtárosa), aki biblioterápiával foglalkozik, s ez a módszer nemcsak a mentális problémával küszködő embereknek tud segíteni, hanem igazi lelki "wellnessként" szellemi felfrissülést nyújt, és új impulzusok, élmények befogadásához ad lehetőséget minden embernek.

A biblioterápiás foglalkozásokon az irodalmi művek befogadásának folyamatán keresztül különleges beszélgetés zajlik le a résztvevők között, akik a témafeldolgozás segítségével jobban megismerik önmagukat, s sokkal érzékenyebben tudnak reagálni a környezetükben lezajló eseményekre. Javul a kommunikációs kapcsolatuk, s könnyebben el tudnak igazodni a mindennapi életben azáltal, hogy az irodalomból merített példa kapcsán beszélgetnek. A foglalkozásokon kétféleképpen lehet részt venni: megfigyelőként (aki nem szól hozzá a témához) és résztvevőként (aki elmondja gondolatait).

Erről a módszerről a műKINCSvadászat foglalkozások kapcsán sok érdekes élménybeszámolót lehet olvasni:

http://hu-hu.facebook.com/pages/m%C5%B1KINCSvad%C3%A1sz/108917195820512
http://www.oik.hu:8080/index.php?s=m%C5%B1kincsvad%C3%A1szat

Szeretettel várunk mindenkit! Nem kell előzetesen felkészülni, és nem kell előzetesen ismerni a művet sem!

Biztosak vagyunk abban, hogy jól fogjuk érezni magunkat, ezért kérjük, ne hagyja ki ezt az alkalmat, ha ideje és elfoglaltsága engedi a részvételt

(Forrás: krudylib)

please do NOT follow this link