Önkéntesként segíteni jó!

Fotópályázat a Várpalotán megvalósult szépítő, segítő, karitatív tevékenységről. Beadási határidő: 2012. április 15.

Önkéntesként segíteni jó! (Fotópályázat)

2011-ben zajlott le az Önkéntesség Európai Éve, amely elősegítette azt, hogy a társadalmi felelősségvállalásnak ez a formája Magyarországon is szélesebb körben ismertté váljon.

A Krúdy Gyula Városi Könyvtár és együttműködő partnerei: az Egymásért Önként Önkéntes Központ (Várpalota) és a Várpalotai Városszépítő és Védő Egyesület fotópályázatot hirdet ebből az alkalomból, hogy összegyűjtsük és bemutassuk Várpalotán az utóbbi években megvalósult jó gyakorlatot az önkéntesség terén, másrészt minél szélesebb körben tudatosítsuk az önkéntes tevékenységek és az aktív állampolgárság pozitív következményeit.

1.) Fotópályázatunkra várjuk magánszemélyek, önkéntes (civil) szerveződések vagy vállalkozások nyomán Várpalotán az utóbbi öt évben  (2007. évtől 2012-ig, a fotópályázat beadási határidejéig) megvalósított építő, szépítő, segítő, teremtő munkákról készült digitális fotókat az önkéntesség témakörében (szellemi, karitatív munkát is beleértve!), amelyek bemutatják az önkéntesek keze nyomán elért eredményeket, a munka folyamatát, megörökítik az önkéntes megmozdulások pillanatait, továbbá hangsúlyozzák az önkéntesség jelentőségét a közösség, környezet vonatkozásában.

2.) A pályázat másik témakörében a városképet, az épített környezetet és a köztisztaságot rontó hiányosságokat, illetve bármifajta szociális problémákat, javítani való jelenségeket kérjük „lencsevégre kapni”, mely helyzeten önkéntes munkával, a civil szervezetek tevékeny részvételével is lehetne változtatni, jobbítani.

A pályázatra beérkező digitális fotókat közzé tesszük az interneten (a Várpalotai Helyismereti Portálon), valamint archiváljuk a Krúdy Gyula Városi Könyvtár helyismereti gyűjteményében. A fotókat beküldő önkénteseket baráti találkozóra (fogadásra) hívjuk meg, ahol az önkéntesség jó gyakorlatairól adnak számot egymásnak a résztvevők

Beadási határidő: 2012. április 15. 24.00 óra

Kerekasztal-beszélgetés a pályázat résztvevőivel: 2012. április 25. (szerda) 17.00 órakor
(Helyszín: Krúdy Gyula Városi Könyvtár, 8100 Várpalota, Szent István út 28.)

A fotókat digitális formában kérjük eljuttatni az alábbi e-mail címre:


(Egy eseményről maximum 5 kép küldhető be. Felbontás: lehetőleg 300 dpi (13x18 cm)

További információ a pályázatról: (88) 592-060

Támogató: Külügyminisztérium
(„A közkönyvtárak uniós programjának 2011. évi támogatása”)

(Forrás: kruydylib)

please do NOT follow this link