Krúdy Gyula emlékműsor

A Szindbád Nonprofit Kft. - Krúdy Gyula Városi Könyvtár tisztelettel meghívja az érdeklődőket 2014. október 27-én (hétfő) 17 órára a városi könyvtárba (8100 Várpalota, Szent István út 28.) az Ősi Kovács Alkotóműhely tagjainak Krúdy Gyula emlékműsorára.

Előadják: Hoffmann  Katalin, Stancsics Erzsébet, Szántai Sándor

Az előadók bemutatkozása:

Hoffmann Katalin Budapesten élő költő, író, előadóművész. Évtizedek óta foglalkozik irodalommal, számos művészeti kör tagja. Az Ősi Kovács Alkotóműhely irodalmi tagozatának vezetője. Írásai folyamatosan jelennek meg irodalmi lapokban, művészeti folyóiratokban és antológiákban. Tagja a csepeli Tamási Lajos Olvasó Munkás Klubnak, a pestlőrinci TAMA művészeti körnek. Rendszeresen vesz részt kiállítás-megnyitókon és irodalmi rendezvényeken, ahol saját és költőtársai verseit szavalja. Igényes és magas színvonalú írásait mindig szívesen hallgatják.

*******

Stancsics Erzsébet, a Táncsics család leszármazottja 1944-ben született Székesfehérvárott. Konzervatóriumot végzett karvezető tanszakon, majd Egészségügyi Főiskolát. Tíz kötetes író, költő, 98 antológiában szerepelt. Fővárosi és vidéki lapok rendszeresen közlik írásait, tudósításait, színház- és könyvkritikáit. Vezetőségi tagja a Rímkovácsoknak, tagja a Krúdy Gyula Irodalmi Körnek, a Tűzedzők Társaságának, a Művészetbarátok Egyesületének és a Berzsenyi Társaságnak. Kiállításmegnyitókat és irodalmi esteket vezet. Öt éven át a csepeli Tamási Lajos Olvasó Munkás Klub vezetője volt. Szintén öt évig munkatársával együtt a Fúzió Rádió emberjogi adását vezette. Nyolc éve az Országos Táncsics Művészkör irodalmi vezetője.

*******

Szántai Sándor tizenkét kötetes író, költő, újságíró, 112 antológia résztvevője, Krúdy Gyula-, Szabadi Zoltán- és Bodnár István-emlékérmes költő. 1927-ben Gödöllőn született, ahol egészen hetvenéves koráig fejtette ki népművelői, irodalmi, helytörténeti tevékenységét. Több mint 40 éven át vasesztergályosként dolgozott, mellette szakszervezeti munkát végzett. Állandó munkatársa volt a Pest Megyei Hírlapnak, a Ganz Vagon- és Gépgyár és a Ganz Árammérőgyár üzemi lapjainak. Jelenleg Budapesten él, ahol több irodalmi kör tagja, a csepeli Tamási Lajos Olvasó Munkás Klub tiszteletbeli elnöke. Aktív résztvevője a kulturális és művészeti életnek, munkatársa a Hírhozó című országos hetilapnak. Rendszeresen jár vidékre kiállítások megnyitójára, irodalmi estekre, előadásokra.

please do NOT follow this link