Éltető Erzsébet blogja

Könyvkupacból könyvtár – Avagy a könyvtári feldolgozás folyamata

Bizonyára sok látogatónk gondolkodott már azon, hogy kedvenc olvasmányaik vajon miként kerülnek fel a könyvtár polcaira? Az alábbi összeállításban röviden összefoglaljuk, mik azok a feldolgozási folyamatok, melyek után kölcsönözhetővé válnak a könyvek.

 

1. Kiválasztás

5 megható karácsonyi történet Andersentől

Hans Christian Andersen az egyik leghíresebb dán költő, a világ meseirodalmának egyik legnagyobb alakja, kinek klasszikus történeteit mindannyian ismerjük, és szomorkás hangulatuk ellenére még ma is rendkívüli nészerűségnek örvendenek. Műveit több mint száz nyelvre lefordították, és ihletésére nap mint nap születnek újabb adaptációk: regények, drámák, operák, filmek és képregények.

Szemetelj ökosan! Könyvtári nap a hulladéktudatosságról - III. rész

Könyvtárunk 2020. november 25-én online formában csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek keretében számos, a témával kapcsolatos bejegyzést készítettünk, illetve ajánlottunk intézményünk Facebook oldalán.

Az alábbiakban alternatív megoldásokat javaslunk a konyhai hulladék újrahasznosítására, takarításra, háztartásban való felhasználásra, mutatunk néhány videót a  népszerű Vászonzsákoslány-tól, de lesz szó hulladékmentes ajándékötletekről is.

Szemetelj ökosan! Könyvtári nap a hulladéktudatosságról - I. rész

Könyvtárunk 2020. november 25-én online formában csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Héthez, melynek keretében számos, a témával kapcsolatos bejegyzést készítettünk, illetve ajánlottunk intézményünk Facebook oldalán.

Az alábbiakban bemutatjuk azokat a bejegyzéseinket, melyeken keresztül igyekeztünk felhívni a figyelmet a helyes szelektív hulladékgyűjtésre, a hulladékkeletkezés megelőzésére, de mutatunk alternatív megoldásokat a PET-palack újrahasznosítására.

Vers kiflivel - Weöres Sándor: Dob és tánc

A vers a lélek eledele, rendszeres fogyasztása feltölt és segít élni, főként ezekben a nehéz napokban, amikor különösen fontos testi és lelki egészségünk  megőrzése. A mai napot indítsuk Weöres Sándor egyik legszebb versével!


Fotó: Pexels / Brigitte Tohm

Weöres Sándor: Dob és tánc

Vers kiflivel - Nemes Nagy Ágnes: Éjszakai tölgyfa

Éjjeli témával indítani a napot? Miért is ne! Nemes Nagy Ágnes Éjszakai tölgyfa című versét többen olyannyira megkedveltük, hogy a mai napon úgy döntöttünk, ezt a verset fogjuk ajánlani a reggeli mellé! Jó olvasást kívánunk! :)


Fotó: Oleg Magni /Pexels

Nemes Nagy Ágnes: Éjszakai tölgyfa

Éjszaka történt, hogy a járókelő
valami zajt hallott és visszafordult:
egy tölgyfa jött mögötte.

Oldalak

Feliratkozás RSS - Éltető Erzsébet blogja csatornájára